Mijn favorieten

Huis verkopen zonder makelaar

 

Kan ik mijn huis zonder makelaar verkopen?

Een huis verkopen zonder makelaar komt steeds vaker voor. Nu de woningmarkt gunstig is staan de kopers weer in de rij. Veel verkopers vragen zich dan ook af wat hierin nog de meerwaarde van een verkoopmakelaar is. Zelf je huis verkopen zonder makelaar kan eigenlijk niet tenzij de notaris hierin meehelpt. Vooral de juridische afwikkeling is voor de gemiddelde consument wat moeilijker.


Deal sluiten

Op zich kan iedereen een deal sluiten. Wanneer een koper zich aandient kunnen er afspraken gemaakt worden over koopsom, financieringsvoorbehoud en oplevering. Daar is niets mis mee. De vraag is hoe je dit allemaal goed en veilig in een koopovereenkomst verwerkt krijgt zonder dat partijen grote risico's lopen.


Koopovereenkomst

De gemiddelde consument vindt het lastig om een koopovereenkomst goed te begrijpen. Er komen nogal wat termen en clausules in voor waar je een aantal malen overheen moet lezen voordat je ze begrijpt. Bij de koopovereenkomst zit een verplichte toelichting. Dat is niet voor niets. Wanneer je de koopovereenkomst tekent, teken je er ook voor dat je de koopovereenkomst begrijpt. Ik adviseer om altijd een expert te raadplegen omdat de risico's gewoon te groot zijn wanneer je iets verkeerd hebt ingevuld.


Promotie op Funda

Bijna iedere verkoper wil z'n huis aanbieden op Funda. Tenzij je al een koper hebt gevonden. Consumenten hebben geen toegang tot Funda. Daarvoor heb je een makelaar nodig. Dat kan een traditionele makelaar zijn maar ook een online makelaar. Zonder jouw huis op Funda zul je veel minder geïnteresseerden bereiken en daarmee zal de koopsom veelal lager uitvallen.


Je huis verkopen via Facebook

Een steeds grotere doelgroep biedt z'n woning aan op Facebook. Er worden een aantal foto's gemaakt, een beetje tekst erbij en klaar is Kees. Ga je daarmee het maximale eruit halen? En hoe zit het met de informatielijsten in verband met de meldingsplicht?


De praktijk

In de praktijk nemen de meeste verkopers een (online) makelaar in de arm. Zo ben je bij een goede makelaar verzekerd van een mooie presentatie, ontvang je de juiste formulieren en wordt voor jou de koopovereenkomst gemaakt. Daarnaast is de makelaar jouw adviseur. En die heb je gewoon nodig.


Nieuwetijdsmakelaar

Bij Nieuwetijdsmakelaar verzorgen wij het hele traject. Jij schrijft de tekst en verzorgt de bezichtigingen en de rest doen wij. Daarmee heb je de beste adviseur aan je zijde en kan er niets mis gaan. Om extra kosten te besparen kun je via Nieuwetijdsmakelaar ook je huis verkopen via Facebook. Maar dan wel met een mooie presentatie en de juridische ondersteuning die je nodig hebt.


Wat is de waarde van mijn huis?

Overweeg je te verkopen en ben je benieuwd naar de waarde van je huis? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen om de waarde te bespreken. Wil je meer informatie over het verkopen van jouw huis? Laat dan ook je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring